Опитът на политиците в Република Северна Македония (РСМ) да градят идентичност на

...
Опитът на политиците в Република Северна Македония (РСМ) да градят идентичност на
Коментари Харесай

Радев повтори позицията си за Украйна - пращаме само каски и бронежилетки |

Опитът на политиците в Република Северна Македония (РСМ) да градят еднаквост въз основата на фалшификациите на Комунистическия интернационал, а не на историческата истина, са против ползите на жителите на РСМ, които в действителност желаят участие в Европейския съюз. Когато приказваме за фашизъм - би трябвало да е ясно, че Иван Михайлов е индивидът, който отхвърли на Хитлер да въвлече Македония в братоубийствена война с България. Не Иван Михайлов, а други хора след определяне на югославската тирания в Македония, избиваха, инквизираха десетки хиляди в концлагери единствено поради това, че взеха решение да продължат да се назовават българи, а не македонци.

Това разяснява през днешния ден пред публицисти президентът Румен Радев, отговаряйки на въпроси по настоящи тематики.

Попитан дали България би трябвало да окаже военна помощ на Украйна, Радев сподели, че е изразил позицията си от дълго време - " страната ни би трябвало да оказва помощ на всички хора, които търсят избавление от войната, и ще продължим да оказваме помощ на Украйна в границите на своите благоприятни условия. Но дано да е пределно ясно, че за разлика от други страни, които са надалеч от спора, България има голяма историческа диаспора в Украйна, които сега са в зоните на военни интервенции. Трябва доста деликатно и отговорно отношение. "

Затова позицията му е, че България би трябвало да даде не оръжие, а средства за самостоятелна отбрана - каски и бронежилетки, стана ясно от думите му.

За спасяването на българските моряци сме признателни на всички - както на българските институции, които работеха за това, по този начин и на украинската, и на съветската страна, сподели Радев.

Попитан за коментар дали украинският външен министър Дмитро Кулеба е отчаян от визитата си в България, президентът отговори: " Г-н Кулеба неведнъж изрази своята благодарност на България за нашата помощ, изрази го и пред мен. "

Президентът добави, че е имал е диалог с американския президент Джо Байдън, с държавния секретар Антъни Блинкън и със секретаря по защитата Лойд Остин по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел. " Поставих ясно нашите упования за допустимо най-бърза доставка на нашите самолети F-16, както и за това, че се надяваме на помощ от страна на Съединени американски щати за гарантиране на боеспособността на нашите изтребители ", съобщи Румен Радев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР